vrijdag, 3. april 2015 - 10:30 Update: 03-04-2015 16:51

Leger der Heils door eigen administrateur opgelicht voor 850.000 euro

Leger des Heils ontslaat medewerker wegens verduistering
Almere

Een administratief medewerker van de Jeugdbescherming van het Leger des Heils heeft een groot geldbedrag verduisterd. De zaak kwam eind 2014 aan het licht toen tijdens een ziekteperiode van de medewerker toen een collega de werkzaamheden overnam.

Ontslagen + aangifte

Er is direct aangifte gedaan bij de politie, de medewerker is op staande voet ontslagen. Het Leger des Heils heeft een extern bureau ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Het onderzoek is deze week afgerond.

Uit het onderzoek blijkt dat de administratief medewerker facturen heeft vervalst die lijken op facturen van zorgaanbieders. De medewerker wekte de indruk dat de nepfacturen voor de PGB-administratie waren bestemd.

‘Door de combinatie van nepfacturen en het vervalsen van handtekeningen heeft de medewerker geld naar eigen rekeningen laten overschrijven. Zo heeft hij in zes jaar tijd ruim 850 duizend euro verduisterd’, aldus Cornel Vader, directeur van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. ‘We zijn geschokt dat dit heeft kunnen gebeuren en betreuren dit ten zeerste. Onze interne controleprocedures hebben we inmiddels aangescherpt.’