woensdag, 18. februari 2015 - 18:17 Update: 18-02-2015 18:20

Libéma neemt drie dierentuinen uit het faillissement over

 Libéma neemt drie dierentuinen uit het faillissement over
Foto: DierenPark Amersfoort
Rosmalen

Libéma heeft de drie dierentuinen uit het faillissement van Zodiac Zoos: Zoo Parc Overloon, Dierenpark Wissel in Epe en AquaZoo in Leeuwarden overgenomen. Dit meldt Libéma woensdag.

AquaZoo en Zoo Parc Overloon

Voor wat betreft AquaZoo en Zoo Parc Overloon ziet Libéma goede kansen voor een gezonde bedrijfsvoering. “Het grootste deel van het medewerkersbestand wordt door ons overgenomen. Binnenkort zullen we onze plannen verder ontvouwen. Op deze locaties gaan we ook het nodige investeren,” aldus Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie en Vakantieparken bij Libéma. 

Dierenpark Wissel

Voor Wissel is er als dierenpark geen toekomst. Enerzijds omdat er onvoldoende uitbreidingsmogelijkheid is; anderzijds omdat de omvang en kwaliteit van de dierenverblijven ontoereikend zijn. Het park is daarom vanaf heden gesloten voor bezoekers. “Heel jammer, maar een gezonde exploitatie van een dierenpark is op deze locatie in onze ogen niet haalbaar. Wij beraden ons nog op andere plannen voor Wissel. De dieren worden herplaatst via het Europese netwerk van samenwerkende dierentuinen,” aldus Van den Boogaart.  

Libéma heeft een goede naam in de dierentuinwereld door de jarenlange succesvolle exploitatie van Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Safaripark Beekse Bergen werd in zowel 2013 als 2014 bovendien uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’ door de bezoekers van beoordelingsite Zoover. Dierenrijk eindigde in 2014 op de tweede plaats bij die verkiezing.