donderdag, 8. januari 2015 - 19:26 Update: 08-01-2015 19:58

Lichaam in water blijkt van vermiste Noorse toerist (21)

Lichaam in water blijkt vermiste Noor
Foto: Archief MV
Amsterdam

Op donderdagmiddag 8 januari is in het water bij het Max Euweplein een lichaam aangetroffen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het om de vermiste Tore Grodem gaat. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Rond 16.00 uur meldde een voorbijganger dat er mogelijk een lichaam in het water lag. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Nadat het lichaam uit het water is gehaald, bleek na onderzoek aan kleding en documenten en uit het signalement dat het gaat om de vermiste 21-jarige Noorse toerist. Zijn familie is in kennis gesteld van het droevige bericht. De politie doet onderzoek naar het overlijden van de man en de omstandigheden waaronder hij te water is geraakt.

De Noorse Tore Grodem werd sinds 18 december vermist. Hij was die nacht met een vriend gaan stappen op het Rembrandtplein. Toen hij buiten ging pinnen, werd hij daar onwel. Ambulancebroeders hebben hem daar behandeld en daarna afgezet bij zijn hotel, maar hij is daar niet naar binnen gegaan, zo schrijft het Parool.

Direct nadat bekend werd dat Tore Grodem spoorloos was verdwenen zijn zijn ouders naar Amsterdam gekomen om hun zoon te zoeken. Met name in het Vondelpark werd flink gezocht, omdat het laatste signaal dat de telefoon van Grodem uitzond, daar vandaan kwam. De vindplaats van het lichaam van de Noor is vlakbij de ingang van het Vondelpark.   

Provincie:
Blik op 112: