dinsdag, 6. januari 2015 - 19:18 Update: 06-01-2015 19:25

Lik-op-stuk:vier maanden cel voor gooien zwaar vuurwerk naar agenten

Lik-op-stuk:vier maanden cel voor gooien zwaar vuurwerk naar agenten
Foto: Archief EHF
Den Haag

​Dinsdag heeft de rechtbank Den Haag op de supersnelrechtzitting twee mannen veroordeeld tot celstraffen vanwege misdragingen tijdens Oud & Nieuw. Dit meldt de rechtbank Den Haag dinsdag.

‘Een 22-jarige man uit Zoetermeer krijgt vier maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk omdat hij zwaar vuurwerk gooide naar vier agenten. Ook moet hij de komende twee jaar thuis blijven tijdens de viering van nieuwjaar’, aldus de rechtbank.

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats krijgt voor het lek steken van de banden bij vier auto’s, 27 dagen celstraf waarvan 21 voorwaardelijk. Het komende jaar moet ook hij thuisblijven tijdens de jaarwisseling. De zaak van een derde verdachte kwam vandaag niet op de supersnelrechtzitting omdat hij eerst werd voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij moet 15 januari bij de politierechter verschijnen.

Bij de rechtbank Den Haag worden dagelijks supersnelrechtzittingen gehouden. Daarbij gaat het om eenvoudige zaken waarin de politie geen onderzoek meer hoeft te doen. Alleen die zaken zijn geschikt voor lik-op-stuk-behandeling van de supersnelrechtzitting.

Provincie:
Blik op 112: