donderdag, 16. april 2015 - 23:14 Update: 16-04-2015 23:19

Los treinkaartje nu vooraf te koop

Los treinkaartje nu vooraf te koop
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Sinds vandaag is het mogelijk om 8 dagen van te voren een los kaartje te kopen bij de NS-kaartautomaat. Deze eenmalige chipkaart is vooral makkelijk voor mensen die zo af en toe met de trein reizen. Tot nu toe moesten losse kaartjes altijd op de dag zelf gekocht worden. Bij drukte leidde dit tot soms tot ongemak en irritatie bij reizigers. Dagjesmensen en toeristen hoeven nu niet meer op een drukke dag in de rij te staan bij de automaat en kunnen zo hun reis beter voorbereiden.

De eenmalige chipkaart is vooral handig voor toeristen, gezinnen en dagjesmensen. Zij kunnen hun kaartjes van te voren kopen en hoeven op de dag van vertrek niet meer in de rij voor de kaartautomaat te staan. Op de eenmalige chipkaart komt een ‘geldig tot en met-datum’ te staan.

Voorheen was dit een ‘geldig op’ datum. Dit houdt in dat klanten tot en met de datum die op het kaartje aangegeven staat kunnen reizen. Wel is het noodzakelijk om altijd in- en uit te checken om de losse kaartjes tot een geldig vervoersbewijs te maken.Het is ook mogelijk om bij de kaartautomaat een kaartje te kopen voor vertrek vanaf een ander station, bijvoorbeeld voor de terugreis.

Het gebruik van de OV-chipkaart neemt steeds verder toe. NS werkt actief samen met TLS en andere vervoerders om het gebruik van de OV-chipkaart steeds makkelijk te maken. Op aangeven van de reizigers is daarom vanaf nu ook deze mogelijkheid toegevoegd.Deze eenmalige chipkaart is vooral makkelijk voor mensen die zo af en toe met de trein reizen.

Tot nu toe moesten losse kaartjes altijd op de dag zelf gekocht worden. Bij drukte leidde dit tot soms tot ongemak en irritatie bij reizigers. Dagjesmensen en toeristen hoeven nu niet meer op een drukke dag in de rij te staan bij de automaat en kunnen zo hun reis beter voorbereiden.

De eenmalige chipkaart is vooral handig voor toeristen, gezinnen en dagjesmensen. Zij kunnen hun kaartjes van te voren kopen en hoeven op de dag van vertrek niet meer in de rij voor de kaartautomaat te staan. Op de eenmalige chipkaart komt een ‘geldig tot en met-datum’ te staan. Voorheen was dit een ‘geldig op’ datum. Dit houdt in dat klanten tot en met de datum die op het kaartje aangegeven staat kunnen reizen. Wel is het noodzakelijk om altijd in- en uit te checken om de losse kaartjes tot een geldig vervoersbewijs te maken.
Het is ook mogelijk om bij de kaartautomaat een kaartje te kopen voor vertrek vanaf een ander station, bijvoorbeeld voor de terugreis.

Het gebruik van de OV-chipkaart neemt steeds verder toe. NS werkt actief samen met TLS en andere vervoerders om het gebruik van de OV-chipkaart steeds makkelijk te maken. Op aangeven van de reizigers is daarom vanaf nu ook deze mogelijkheid toegevoegd.

Provincie:
Tag(s):