maandag, 20. april 2015 - 9:16 Update: 20-04-2015 11:27

Louis Bontes stopt met VNL om Moszkowicz

Bontes stopt met VNL om Moszkowicz
Foto: Archief EHF
Den Haag

Louis Bontes, Tweede Kamerlid voor Voor Nederland (VNL) heeft het voorzitterschap van VNL neergelegd.

Bontes is het niet eens met de keuze van de lijsttrekker voor de komende verkiezingen: Bram Moszkowicz. Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer zal Bontes zich ook niet meer verkiesbaar stellen voor VNL.Tot die tijd blijft hij wel in de Kamer voor de Groep Bontes/Van Klaveren. Dit schrijven meerdere media maandag.

Er gingen op het Binnenhof al langer geruchten dat Moszkowicz dinsdag door VNL zal worden voorgesteld als nieuwe lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen. En zondag zei VNL-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren in het tv-programma Buitenhof al dat oud-advocaat Bram Moszkowicz een prima leider van VNL zou kunnen zijn.

Maar Louis Bontes kan zich daar niet in vinden. In de media zegt hij: ''Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld van de partij staat te ver van mij af. Er is sprake van incompatibilité des humeurs, onverenigbaarheid van karakters.'

Zolang Bontes nog in de Tweede Kamer zit, zal hij zich blijven inzetten voor een veiliger Nederland zo laat hij weten. Hij zegt dat zijn besluit om het voorzitterschap neer te leggen in goed overleg tot stand is gekomen.

Provincie:
Tag(s):
vnl