zondag, 8. maart 2015 - 11:58 Update: 08-03-2015 22:35

Machinisten NS toeteren uit protest over geweld tegen collega's

Gesnapte zwartrijder mishandelt conducteur op station Helmond
Foto: Archief EHF
Helmond

Zaterdagochtend is opnieuw een conducteur van de NS mishandeld. Op het treinstation ’t Hout in Helmond betrapte de conducteur een 28-jarige zwartrijder.

De man bleek na controle geen geldig plaatsbewijs te kunnen tonen. Toen de conducteur hem daarvoor een boete gaf werd de man agressief en spuugde de conducteur, schold hem uit en trapte hem in zijn buik. 

De politie heeft de zwartrijder op het station van Eindhoven gearresteerd. Tegen de man zijn drie aangiften gedaan. Door de conducteur en de twee agenten die ook werden uitgescholden door de man. 

Conductrice station Hoofddorp

Afgelopen week werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 44-jarige hoofdconductrice op station Hoofddorp zwaar mishandeld door een 26-jarige man zonder woon- of verblijfplaats. De vrouw is vrijdag aan diverse botbreuken in haar gezicht geopereerd. 

Protest

De vakbonden, de OR en NS willen op korte termijn om de tafel met de landelijke en lokale politiek om het probleem rond het geweld te bespreken. Maandagochtend zullen alle machinisten van de NS om precies 09.00 uur toeteren uit protest tegen het geweld tegen hun collega’s. 

Provincie: