vrijdag, 3. april 2015 - 16:01 Update: 04-04-2015 14:05

Man (28) overleden na schietpartij Breda; politie vindt ook bebloede hakbijl en priem

Man zwaargewond na schiet- en steekpartij Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Na een schietincident op de Cypresstraat is een 28-jarige man overleden. Twee verdachten (30 en 35 jaar) zijn aangehouden.

Rond 13.30 uur is er meerdere keren geschoten op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in de wijk Tuijnzicht. Een 28-jarige man uit Breda raakte daarbij zwaar gewond. Hem is eerste hulp verleend door ambulancepersoneel waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij later die middag overleden aan zijn verwondingen.

Verdachten aangehouden

Na het incident zijn twee verdachten lopend gevlucht. Daarna is een rode Mini Cooper weggereden met ten minste één van de verdachten daarin. Later die middag zijn twee verdachten aangehouden. Onduidelijk is of dit de twee zijn die eerder wegrenden of wegreden. De politie vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij het incident. Agenten zijn nog op zoek naar meerdere verdachten naast de twee aangehouden en ingesloten mannen. Ook is in een woning aan de Pijnboomstraat in de middag politie geweest, omdat dit pand mogelijk in verband kan worden gebracht met het incident.

Toedracht onbekend

De toedracht van het schietincident is nog niet bekend. De politie startte een onderzoek waarbij op de parkeerplaats ook een hakbijl en een steekwapen werden gevonden. Ook lagen er diverse hulzen van kogels. Om alle sporen veilig te stellen werd een grote plaats afgezet met lint. Rechercheurs waren uren bezig met het technische en tactische onderzoek. Ook een politiehond is ingezet om sporen te zoeken en een buurtonderzoek is gestart. Meerdere getuigen zullen worden gehoord.

Provincie:
Blik op 112: