dinsdag, 14. april 2015 - 18:37 Update: 14-04-2015 18:44

Man (39) wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van ontucht met meisje (10)

Man (39) wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van ontucht met meisje (10)
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Deurne

Dinsdag is een 39-jarige man uit Deurne door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken van ontucht met een tienjarig meisje. Dit meldt de rechtbank dinsdag.

Het meisje verklaarde dat zij na de zomer van 2013 meerdere malen met de man zijn hond uitliet en dat hij daarna in zijn woning ontucht met haar pleegde. De man bevestigde dat hij regelmatig met het meisje de hond uitliet en dat zij daarna verschillende keren bij hem thuis was. De man ontkent echter dat hij ontuchtige handelingen met haar heeft verricht.

De rechtbank oordeelt dat er te veel twijfel bestaat of de ontuchtige handelingen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Het meisje is verstandelijk beperkt en is erg gevoelig voor aandacht. Ze is pas gaan vertellen over de vermeende ontucht nadat haar moeder hierover vragen stelde. 

De verklaring die het meisje vervolgens bij de politie aflegde, was niet erg uitgebreid en gedetailleerd. Daarom bekijkt de rechtbank deze verklaring met de nodige terughoudendheid. Naast de tegenstrijdige verklaringen van de man en het meisje, zijn er geen verdere verklaringen omdat er geen getuigen waren van de vermeende handelingen. 

Bovendien zijn er bij de politie vier registraties bekend waarbij het meisje wordt gelinkt aan andere zaken met seksuele handelingen en seksueel misbruik. De rechtbank acht het bewijs onvoldoende overtuigend en spreekt de man daarom vrij van het vermeende delict.

Provincie:
Tag(s):