zaterdag, 25. april 2015 - 16:00 Update: 25-04-2015 19:05

Man aangehouden na doodsbedreiging conducteur Tilburg

Foto van passagier de in trein stapt | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 07.55 uur op het NS-station aan de Spoorlaan in Tilburg een 39-jarige man uit Tegelen aangehouden omdat hij in de intercity van Venlo naar Den Haag een conducteur bedreigd zou hebben.

De 60-jarige hoofdconducteur deed aangifte van bedreiging. Hij vertelde dat hij met zijn collega een man controleerde op diens vervoersbewijs. De reiziger vertelde dat hij in Venlo geen kaartje kon kopen. De NS-medewerker zei tegen de man dat een kaartje 15 euro en 20 cent kostte en dat daar nu 35 euro verhoging bij kwam als boete. 

De zwartrijder overhandigde hem daarop 50 euro en 20 cent. De NS medewerker gaf de man een kwitantie en liep hierna door. Kort daarna vroeg dezelfde man aan de conducteur waar zijn wisselgeld bleef. Na de herhaalde uitleg over de boete, maakte de man met gebalde vuist een slaande beweging waarbij de NS-medewerker door tijdig af te weren niet geraakt werd.

Alarm

Even later zag de conducteur, terwijl hij in een andere coupe stond, dat dezelfde man kennelijk was opgestaan, een mes in zijn handen had en riep: 'Ik maak je dood'. Het lukte het NS-personeel de balkondeur dicht te trekken waarna de dreigende man weer kalmeerde. Er werd alarm geslagen waarna de verdachte op het Station in Tilburg kon worden aangehouden. Er werd een stanleymes aangetroffen bij hem en in beslag genomen. Hij heeft een verklaring afgelegd en zal zich op 28 juli 2015 bij de politierechter in Breda moeten verantwoorden.

Provincie:
Tag(s):