zaterdag, 10. januari 2015 - 19:04 Update: 10-01-2015 22:56

Man aangehouden voor woningbrand met dode in Almere

Man aangehouden in onderzoek naar woningbrand met dode
Foto: Archief BON ter Illustratie
Almere

Vrijdagavond heeft de politie een 32-jarige man aangehouden inzake het onderzoek naar de woningbrand aan de Paulus Potterstraat.

De man uit Almere wordt verdacht van betrokkenheid bij deze brand. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Het uitgebreide rechercheonderzoek is in volle gang. Meerdere rechercheurs werken aan deze zaak.

Wat vooraf ging:

In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 januari brak brand uit in de woning. De politie kreeg rond 01.30 uur melding van een brand in een woning, waar meerdere mensen aanwezig waren. Ter plaatse zagen agenten veel omstanders. Enkelen hielpen de hulpdiensten om bewoners uit de brandende woning te redden. Een 59-jarige man, een 32-jarige man en twee kinderen, allen woonachtig in Almere, werden gewond uit het huis gehaald. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een 52-jarige vrouw kon niet meer worden gered en overleed ter plaatse. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):