maandag, 26. januari 2015 - 12:56 Update: 26-01-2015 12:59

Man botst op politieauto bij wilde achtervolging

Man botst op politieauto bij wilde achtervolging
Foto: Archief EHF
Zaltbommel

Een 42-jarige man uit Zaltbommel is zondagavond aangehouden na een wilde achtervolging in Zaltbommel. De man had bijna een agente aangereden die bij de afrit van de A2 bezig was met een verkeerscontrole.

Zondagavond werd op de parkeerstrook van de N322, net voorbij de afrit van de A2, een alcoholcontrole gehouden. Automobilisten die vanaf de A2 aan kwamen rijden, werden staande gehouden en gecontroleerd. Een agente die automobilisten naar de controleplaats dirigeerde, werd plotseling bijna aangereden door een automobilist die niet van plan was om te stoppen en de aanwijzingen van de agente op te volgen. De agente kon nog net op tijd opzij springen. De automobilist reed vervolgens door. Direct werd door de politie de achtervolging ingezet.

Vonken
De automobilist reed met hoge snelheid de bebouwde kom van Zaltbommel in en beging daarbij meerdere verkeersovertredingen. De vonken kwamen onder de auto vandaan. Op de kruising Koningin Wilhelminaweg / Van Heemstraweg keerde de automobilist plotseling. De agenten konden de auto niet op tijd ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte niemand gewond. De automobilist, een 42-jarige man uit Zaltbommel, werd direct aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Provincie:
Blik op 112: