donderdag, 29. januari 2015 - 10:32 Update: 29-01-2015 15:44

Man door buurman bedreigd met zwaard en jachtgeweer in Waalwijk

Foto van jachtgeweer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Waalwijk

Een 35-jarige man uit Waalwijk is in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou zijn buurman hebben bedreigd met een jachtgeweer, nadat die verhaal kwam halen vanwege geluidsoverlast.

Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze de overlastgever op straat aan, zwaaiend met een zwaard. De man is korte tijd later aangehouden.

Agenten reageerden in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.30 uur op de melding van een 42-jarige man uit de wijk Bloemenoord. Die was bij zijn buurman aan de deur geweest, omdat hij last had van geluidsoverlast. De buurman zou daarop een oud jachtgeweer hebben gepakt en op de melder hebben gericht. De melder ging naar huis en belde de politie. Toen agenten de straat inreden, zagen ze een man op straat staan die stond te zwaaien met een groot zwaard.

Versterking

De agenten hebben gewacht op versterking van onder andere een agent met een politiehond, waarna de man zijn wapen weglegde en rustig kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Het jachtgeweer en het zwaard zijn in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):