dinsdag, 17. maart 2015 - 13:39 Update: 17-03-2015 16:34

Man opgepakt voor tientallen valse ‘slecht nieuws-gesprekken’

Man aangehouden voor tientallen valse ‘slecht nieuws-gesprekken’
Foto: SXC
Alkmaar

De politie heeft een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden, die ervan wordt verdacht tientallen mensen te hebben gebeld met de mededeling dat er een dierbare was overleden.

 Hij deed zich daarbij voor als politieagent. Op het moment dat de ‘nabestaanden’, met alle emoties van dien, vervolgens mensen in hun omgeving gingen informeren, kwamen ze erachter dat het helemaal niet waar was. Logischerwijs veroorzaakte de nepagent op die manier veel verdriet en onrust.

Bij de politie kwamen in februari vanuit het hele land meldingen van geschrokken burgers, die waren gebeld door een politieagent die ‘slecht nieuws voor hen had’. Hij vertelde dat een vader, moeder, echtgenoot of soms zelfs een kind was overleden. Zij zouden zijn vermoord of zijn omgekomen bij een ernstig ongeval. Soms vertelde hij er zelfs bij dat een ander familielid verantwoordelijk was voor de dood van de naaste of raadde hij hen aan snel naar het ziekenhuis te gaan. De hevig geschrokken ‘nabestaanden’ kwamen er vervolgens kort daarna achter dat ze de dupe waren geworden van een misplaatste grap. In een aantal gevallen heeft dit zoveel impact gehad dat mensen er nog steeds last van hebben.

 

Provincie:
Blik op 112: