dinsdag, 17. maart 2015 - 10:36 Update: 17-03-2015 13:31

Man schiet op politieauto's om aangehouden vriendin vrij te krijgen

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een 26-jarige man uit Etten-Leur wordt verdacht van betrokkenheid bij het beschieten van enkele politieauto's op het Chasséveld.

Dat incident vond maandagavond 16 maart 2015 rond 20.00 uur plaats. De politie arresteerde hem gisteravond omstreeks 20.45 uur op de Groenstraat te Breda.

Hij had zich eerder op de avond opgehouden rond het politiekantoor aan de Mijkenbroek en eiste daar de vrijlating van een 20-jarige Roosendaalse vriendin die eerder op de dag in Etten-Leur was aangehouden vanwege winkeldiefstal. Zij werd overigens rond 19.15 uur vrijgelaten. De 26-jarige verdachte, een bekende van de politie, werd ingesloten.

Schieten

Een getuige meldde omstreeks 20.10 uur zich op het politiebureau aan het Chasséveld dat hij gezien had dat een man die was weggereden op een scooter geschoten had op enkele voor het bureau geparkeerde politieauto's. Er werd onmiddellijke een onderzoek in de omgeving ingesteld. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing kwamen ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen.

Uitlatingen en gedrag

Vanwege uitlatingen en gedrag eerder op de avond kwam een 26-jarige man uit Etten-Leur als verdachte in beeld. Hij werd omstreeks 20.45 uur gelokaliseerd op de Groenstraat in Prinsenbeek en gearresteerd. Ook de 20-jarige Roosendaalse die in zijn gezelschap was, werd aangehouden. Zij werd echter vannacht rond 03.00 uur weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: