maandag, 12. januari 2015 - 14:05 Update: 12-01-2015 15:47

Man slaapt twee nachten in buitenlucht na aanrijding met acht fietssters

Politie verhoort verdachte van aanrijding met acht fietssters
Foto: Archief EHF
Someren

Maandag heeft een 46-jarige man uit Someren tegenover de politie een bekentenis afgelegd over een aanrijding van afgelopen vrijdag waarbij acht meisjes op de fiets betrokken waren. Dit meldt de politie maandag.

Het verkeersongeval gebeurde vrijdag 9 januari rond 21.15 uur op de Lavallestraat in Someren. Na de aanrijding ging de automobilist er vandoor. De politie is meteen met een onderzoek begonnen en riep onder meer getuigen op om zich te melden.

Zaterdag rond 13.45 kwam bij de politie de melding binnen dat op de Teunis Spekbaan in Someren een beschadigde auto stond, die mogelijk betrokken was geweest bij de aanrijding. De wagen is in beslag genomen en onderzocht door de technische recherche. Daaruit bleek inderdaad dat het voertuig hoogstwaarschijnlijk de meisjes had aangereden.

Zondagmiddag rond 12.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Tuinstraat in Asten een verwarde man op een bankje zat. Hij had tegen omstanders gezegd betrokken te zijn geweest bij een aanrijding en hen gevraagd de politie te bellen. Agenten hebben de man opgehaald en meegenomen naar het bureau.

Hij bleek twee nachten buiten geslapen te hebben en was verward en zwaar onderkoeld. De man is naar huis gegaan en heeft zich maandagochtend weer bij de politiebureau gemeld. Hij is toen gehoord als verdachte waarbij hij de verklaring heeft afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):