vrijdag, 6. februari 2015 - 12:44 Update: 06-02-2015 14:14

Man slaat taxichauffeur met fles op hoofd en steelt taxi en portemonnee

Taxichauffeur overvallen in Rotterdam
Foto: SXC
Rotterdam

Politieagenten hebben een onderzoek ingesteld naar de beroving van een taxichauffeur op de Heemraadssingel. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond. Ook werden zijn portemonnee en taxi gestolen.

In de nacht van donderdag op vrijdag haalde de chauffeur rond 1 uur een klant op bij treinstation Schiedam centrum. De klant gaf aan dat hij vervoerd wilde worden naar de Coolsingel. Op de Heemraadssingel wilde de klant graag pinnen. Hij stapte uit.

Eenmaal terug vraagt hij de taxichauffeur om geld. De chauffeur probeert een beroving te voorkomen maar moet dit bekopen met een flinke klap op zijn hoofd. De verdachte slaat hem met een fles sterke drank op zijn hoofd, steelt zijn portemonnee en gaat er met de taxi vandoor.

Het slachtoffer weet een collega te waarschuwen, die op zijn beurt de politie weer op de hoogte stelt. Agenten vinden de bebloede man op de Heemraadssingel. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht. In de omgeving is een onderzoek ingesteld naar de dader. De taxi werd terug gevonden in Schiedam. De dader is vooralsnog niet aangetroffen. Uitgebreid sporenonderzoek en de mogelijke beschikbaarheid van camerabeelden moet daar verandering in brengen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):