donderdag, 29. januari 2015 - 16:02

Mannen aangehouden na melding bedreiging

Mannen aangehouden na melding bedreiging
Foto: Archief EHF
Groningen

De politie heeft donderdagmiddag op het busstation bij het Groninger hoofdstation twee mannen aangehouden. Dit na een melding dat één van hen in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Na onderzoek bleek echter van een wapen geen sprake.

Bij de Meldkamer Noord-Nederland kwam een telefoontje binnen dat twee mannen in een lijndienstbus ruzie met elkaar hadden. Volgens de melder had één van hen een vuurwapen. Reden genoeg om met meerdere agenten naar het hoofdstation te gaan. Toen de bus arriveerde werden de twee mannen aangehouden. Dit werd gedaan door agenten in kogelwerende vesten en met getrokken pistool. Beide verdachten werden gefouilleerd, maar een wapen werd niet aangetroffen. Ook in de bus werd niets gevonden. De twee werden vervolgens naar het politiebureau gebracht.

Al snel bleek dat van een vuurwapen geen sprake was. Wel komt de politie graag in contact met de inzittenden van de bewuste bus. Door de consternatie op het station zijn niet alle namen van de passagiers genoteerd. Zij kunnen wellicht meer vertellen over de ruzie en de eventuele aanleiding. Daarnaast kan aan hen, indien dat nodig is, slachtofferhulp worden aangeboden. De betrokken buspassagiers kunnen daarvoor bellen met de politie via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: