dinsdag, 6. januari 2015 - 11:58 Update: 06-01-2015 18:44

Marechaussee verijdelt vrachtdiefstal van 2 miljoen op Schiphol

Marechaussee verijdelt vrachtdiefstal van 2 miljoen op Schiphol
Foto: fbf
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft begin december drie mannen, in de leeftijd van 20 tot 27 jaar, op heterdaad kunnen aanhouden op verdenking van de diefstal van een vrachtlading.

In een lopend onderzoek van de recherche van de Marechaussee kwamen de verdachten in beeld. Door de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Marechaussee konden de verdachten, twee mannen van 20 en 26 jaar oud uit Hoofddorp en een 27-jarige man uit Nieuw-Vennep,  op heterdaad worden aangehouden toen zij bezig waren om een vrachtlading te stelen. De weggenomen vrachtlading vertegenwoordigde een waarde van bijna 2 miljoen euro.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten en een loods vond de Marechaussee onder andere een vuurwapen. Nader onderzoek wees uit dat ook een medewerker van het bedrijf, waaruit de diefstal was gepleegd, mogelijk bij de diefstal betrokken was. Deze medewerker, een 30-jarige man uit Hillegom, kon ook worden aangehouden.  

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.  Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.  

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):