donderdag, 5. maart 2015 - 21:30 Update: 06-03-2015 13:37

Margriet van der Linden is de Mol, Rik van de Westelaken is de winnaar

Ruim 3,3 miljoen kijkers voor ontknoping 'Wie is de Mol?'
Foto: AVRO/TROS

In een spannende finale werd donderdagavond het mysterie rondom 'Wie is de Mol?' opgelost.

Zowel NOS-presentator Rik van de Westelaken als actrice Marlijn Weerdenburg dacht dat de derde finalist, Margriet van der Linden, de mol was. Dat bleek te kloppen, maar Van de Westelaken gaf net één goed antwoord meer tijdens de laatste test, zodat hij uiteindelijk won en met de geldpot naar huis mocht. Maar het bedrag in de geldpot was nog nooit zo laag geweest (10.500 euro).

Veel kijkers dachten dat niet oud-Opzij-hoofdredactrice Margriet van der Linden de mol was, maar nieuwslezer Rik van de Westelaken. Journaliste Margriet van der Linden speelde het spel erg goed. Zij moest als mol wekenlang haar mede-kandidaten bedriegen, voorliegen en misleiden. Na de ontknoping liet ze weten welke streken ze had uitgehaald gedurende het programma.

Het programma speelde zich dit jaar geheel af in Sri Lanka. De ontknoping werd voor het eerste in de geschiedenis live uitgezonden. Dat gebeurde vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Het publiek, dat er massaal op af was gekomen, kon buiten op grote schermen meekijken.

In het programma 'Wie is de Mol?' proberen tien bekende Nederlanders zo veel mogelijk geld te verdienen met allerlei opdrachten. Een van deelnemers is de mol en die probeert ongezien de opdrachten te laten mislukken. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten raden wie de mol is. Wie die test het slechtst maakt, moet naar huis.

Naar de laatste uitzending van Wie is de Mol hebben ruim 3,3 miljoen Nederlanders gekeken.

Categorie:
Tag(s):