donderdag, 12. maart 2015 - 21:43 Update: 12-03-2015 21:47

Marianne Thieme maakt documentaire over ernstige volksgezondheidsgevaren door dierziekten

Marianne Thieme maakt documentaire over ernstige volksgezondheidsgevaren  door dierziekten
Foto: Archief EHF

Marianne Thieme (PvdD) heeft, als onderdeel van de deze week gelanceerde clusterfilm One Single Planet, een documentaire gemaakt over de gevaren van zoönosen uit de intensieve veehouderij. Deze documentaire is online te zien via OneSinglePlanet.nl.

Een van de clusters van Marianne Thieme’s film One Single Planet, die deze week in première ging, gaat over de grote gezondheidsrisico’s van dierziekten uit de bio-industrie die van dier tot mens overdraagbaar zijn. Wetenschappers waarschuwen dat de intensieve veehouderij en de hoge concentraties waarin we dieren houden, bij ongewijzigd beleid, onherroepelijk zullen leiden tot ernstige volksgezondheidsproblemen. De WHO en de Wereldbank houden zeer serieus rekening met een pandemie van ongekende omvang.

De uitbraak in Barneveld, eufemistisch aangeduid als mild, vindt plaats in een gemeente waar 31.225 mensen wonen en 3.727.841 kippen (waarvan er nu 30.000 vergast worden).

Marianne Thieme: “De hoge concentraties kippen en varkens die dicht bij elkaar gehouden worden en in contact staan met mensen, zorgen ervoor dat virussen zich kunnen ontwikkelen tot een van mens tot mens overdraagbare variant. Dat is een groot gevaar voor de volksgezondheid. De bio-industrie is letterlijk een ziekmakend systeem. De overheid zal de wildgroei van de bio-industrie eindelijk een halt toe moeten roepen”.

De documentaire is gemaakt in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Er is voor gekozen de documentaire direct gratis online aan te bieden, om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten nemen van de gevaren van de intensieve veehouderij.

Bekijk de documentaire over zoönosen uit One Single Planet hier: http://www.onesingleplanet.nl/zoonosen/

Categorie: