maandag, 2. maart 2015 - 8:34 Update: 02-03-2015 14:27

MBO-ers kunnen nu ook met kortingspas CJP-korting krijgen

Foto van museum met schilderijen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het is vanaf volgend schooljaar nu ook voor Mbo-studenten mogelijk om met korting naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of De Parade te gaan.

Dat maakte minister Bussemaker van Onderwijs en Cultuur maandag bekend in het Rijksmuseum in Amsterdam. Volgens de bewindsvrouw is het belangrijk dat ook jongeren die een beroepsopleiding volgen de kans krijgen hun culturele wereld te verbreden. Bussemaker stelt hiervoor  een miljoen euro  per jaar beschikbaar. Verschillende musea en instellingen hebben speciale programma’s en voorstellingen ontwikkeld die aansluiten op de belevingswereld van mbo’ers.

Kunst en cultuur voor alle jongeren

De MBO Card is een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW. Met de kortingspas wil minister Bussemaker niet alleen  stimuleren dat alle jongeren aan kunst en cultuur deelnemen. 

Ook wil de bewindsvrouw dat culturele instellingen hun deuren verder openzetten voor alle groepen jongeren. Volgens de bewindsvrouw is kunst en cultuur onmisbaar voor het vakonderwijs van de toekomst: 

‘Juist onze vakmensen van morgen moeten naast goede vakkennis ook vernieuwend en creatief kunnen zijn, zeker in een tijd van technologische veranderingen. Niet iedereen krijgt dat met de paplepel ingegoten.  Door de MBO Card kunnen straks duizenden jongeren  deze eigenschappen ontwikkelen. Op een ontspannen manier terwijl zij voorstellingen en concerten bezoeken, zelf een instrument bespelen of op de toneelvloer staan’, aldus Bussemaker.

Provincie:
Tag(s):