dinsdag, 10. maart 2015 - 13:39 Update: 10-03-2015 16:39

Meer VVD'ers verdacht van corruptie

VVD'ers verdacht van corruptie
Foto: Archief EHF
Stichtse Vecht

Bij de corruptie zaak rond het burgemeesterschap van de gemeente Stichtse Vecht zijn volgens het OM meer VVD’ers verdacht. Dit meldt het NRC.

Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Maarssen werd al verdacht van het doorspelen van vertrouwelijke informatie omtrent het burgemeesterschap van de gemeente Stichtse Vecht. Hier komt oud-wethouder van de Stichtse Vecht Piet Ploeg nog eens bij.

Ploeg kreeg van De Kruif te horen welke vragen en welke casus de sollicitanten kregen voorgelegd tijdens de sollicitatieprocedure. Ploeg speelde dit op zijn beurt door aan oud-burgemeester van de gemeente Haren Rob Bats. Deze wilde in aanmerking komen voor het burgmeesterschap na zijn aftreden als burgemeester in Haren na Project X.

Bij oud-wethouder Ploeg is huiszoeking gedaan omdat hij verdacht wordt van het medeplegen van schending van geheimhoudingsplicht. Het OM in Midden-Nederland heeft de zaak overgedragen aan het OM in Oost-Nederland. Dit omdat Ploeg tot voor kort een hoge functie bij het OM Midden-Nederland beklede. 

Provincie:
Tag(s):