vrijdag, 13. februari 2015 - 22:57 Update: 14-02-2015 0:00

Meerdere aanhoudingen in Den Haag na schietincident

Meerdere aanhoudngen in Den Haag na schietincident
Foto: Bon
Den Haag

De politie hield vrijdag na een schietincident in Den Haag drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Om 14.35 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er op de Van Leeuwenhoekstraat geschoten was vanuit of op een auto. Bij het incident waren zowel meerdere personen als voertuigen betrokken. Het mogelijke slachtoffer was eveneens in een auto vertrokken.

De politie ging met meerdere eenheden richting de Van Leeuwenhoekstraat. Dankzij getuigen waren er signalementen en (gedeeltelijke) kenteken van de betrokken auto’s bekend. Agenten troffen in een auto op de kruising met de Oranjelaan en het Hofwijckplein drie personen, -waaronder het vermoedelijke slachtoffer- aan.

De inzittenden werden door middel van een zogeheten uitpraatprocedure gesommeerd uit de auto te komen en direct aangehouden. In verband met het sporenonderzoek zijn meerdere plaatsen delict afgezet.

De recherche is een groot onderzoek gestart naar de toedracht en de rol van de nu aangehouden verdachten (23, 29, 36 jaar) cq  slachtoffer. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: