maandag, 20. april 2015 - 12:16 Update: 20-04-2015 14:45

'Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in'

Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in
Foto: fbf
Zandvoort

Het strandseizoen is weer geopend en vooral tijdens deze mooie, warme dagen krijgen de politie en reddingsbrigade meerdere meldingen van vermiste kinderen op het strand.

Ook zondag was het weer raak toe de politie rond 16.00 uur een melding kreeg van een 4-jarig kind dat werd vermist. Het kind werd om 18.45 in goede gezondheid aangetroffen met de de ouders herenigd.

De politie komt ook nu weer met de volgende tips om aan te denken als u samen met uw kind of kinderen veilig van een mooie stranddag wil genieten;

1. Let op uw kinderen en doe ze een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop. Deze polsbandjes zijn verkrijgbaar bij de meeste strandtenten en bij de reddingsbrigade.

2. Is uw mobiele telefoon opgeladen en heeft u voldoende bereik?

3. Gebruik geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de stroming van de zee.

4. Spreek een herkenbaar punt af, voor als je elkaar kwijt raakt, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare kinderafbeelding.

5. Kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade of de politie en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de wind mee en de zon in de rug. Meisjes met lange haren lopen echter vaak tegen de wind in. 
De reddingsbrigade kunt u ook alarmeren via de dichtstbijzijnde strandtent of via een huisartsenpost midden op het strand.

6. Is uw kind terecht? Word niet boos maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

7. Bedenk of u fit genoeg bent om (nu al) te zwemmen of te watersporten en smeer flink met zonnebrand.

8. Blijf niet te lang in het water en ga niet helemaal onder water, de kans op onderkoeling of kramp neemt dan toe.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):