maandag, 23. februari 2015 - 14:29 Update: 23-02-2015 14:52

Michiel de Ruyter behaalt Platina-status

Michiel de Ruyter behaalt Platina-status
Foto: Distributeur A-film
Amsterdam

De film MICHIEL DE RUYTER heeft de platina-status bereikt. Inmiddels hebben sinds release op 29 januari ruim 400.000 bezoekers de epische avonturenfilm in de bioscoop bekeken.

Maandag werden acteurs Frank en Isa Lammers verrast met de Platina Film. In de Admiraliteitskamer van Het Scheepvaartmuseum ontvingen de acteurs, ook in aanwezigheid van gedelegeerd producent Bernard Tulp, namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds de Platina Film. 

De film staat stevig verankerd op de tweede plaats in de lijst van best bezochte bioscoopfilms en is in meer dan 120 Nederlandse bioscopen te zien met twee leeftijdsversies, 12 jaar en 16 jaar en ouder. Naast Frank Lammers worden de belangrijkste rollen vertolkt door Sanne Langelaar, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint, Hajo Bruins, Charles Dance, Rutger Hauer, Gene Bervoets, Lieke van Lexmond, Lukas Dijkema, Pip Pellens, Jelle de Jong, Nils Verkooijen, Jules Croiset, Jada Borsato, Tygo Gernandt en Roeland Fernhout. 

Om de film epische allure mee te geven werd de Nederlandse crew bijgestaan door specialisten uit de US en Engeland. Stuntmannen uit de hele wereld hebben aan de film meegewerkt. Voor de SFX vloog een team uit Engeland over. Aan de opnames werkten meer dan 5000 figuranten mee.