dinsdag, 17. februari 2015 - 10:22 Update: 17-02-2015 18:32

Michiel de Ruyter scoort nog steeds als beste bezochte film

Al meer dan 300.000 bezoekers voor MICHIEL DE RUYTER
Foto: A-Film
Amsterdam

Al meer dan 300.000 bezoekers hebben inmiddels Michiel de Ruyter , de epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld, in de bioscoop gezien. Het is nog steeds de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

Vorige week donderdag pakte regisseur en DoP Roel Reiné, na een succesvolle periode in Hollywood, zijn eerste Gouden Film in zeer korte tijd.

De film

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht.

De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd. 

Categorie:
Provincie: