vrijdag, 17. april 2015 - 16:51 Update: 17-04-2015 19:28

Miltenburg en Voortman zetten streep onder ruzie

Streep gezet onder kwestie tussen Miltenburg en Voortman
Foto: Archief EHF
Den Haag

Vrijdag hebben Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en Linda Voortman van GroenLinks een streep gezet onder de kwestie die tussen de twee speelden.

Beiden hebben opnieuw met elkaar gesproken over de brief die mevrouw Voortman aan het Presidium stuurde en de stukken die het Presidium recent openbaar heeft gemaakt. Zij zijn blij met die openbaarmaking. Op basis van de gesprekken deze week en de stukken is nu publiek bekend hoe het proces is verlopen. De Kamervoorzitter en mevrouw Voortman hebben een gezamenlijke verklaring afgelegd over hetgeen er is gebeurd.

Verklaring

‘De gesprekken hebben ertoe geleid dat wij geen twijfel hebben over elkaars goede bedoelingen. Wij hebben het vertrouwen dat ieder de intentie had zorgvuldig te handelen. We hebben vastgesteld dat de focus van de Rijksrecherche in het onderzoek gericht is geweest op mevrouw Voortman en dat dit nooit de intentie is geweest van de aangifte. Het verzoek was alleen een strafrechtelijk onderzoek te doen naar het lekken van informatie naar de media’.

‘Mevrouw Voortman had graag gezien dat in de aangifte was opgenomen dat het lijstje met namen dat zij heeft ingezien niet overeenkomt met het lijstje dat is gelekt. Omdat dit belangrijk is voor mevrouw Voortman, vindt de Voorzitter het spijtig dat dit niet is gebeurd. Mevrouw Voortman is ervan overtuigd dat dit niet doelbewust was. Het is duidelijk dat dit voor mevrouw Voortman een hele moeilijke kwestie is geweest. De Voorzitter betreurt dat zij daar te weinig oog voor heeft gehad’, aldus de verklaring.