vrijdag, 15. mei 2015 - 21:02 Update: 15-05-2015 21:46

Minderjarigen rijden auto van ouders tegen boom

foto van boom | fbf
Foto: fbf
's-Hertogenbosch

Twee minderjarige jongens zijn vrijdagmorgen rond 4.30 uur op de Jan Sluytersstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden nadat ze met een auto uit de bocht waren gevlogen en tegen een boom botste.

Een 13-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch werd achter het stuur aangetroffen; de bijrijder is een 16-jarige Eindhovenaar. Beiden zijn ongedeerd.

Even daarvoor zag een politiesurveillance een auto op de Hesselstraat midden op de rijbaan stilstaan. Vervolgens reed deze achteruit met gedoofde lichten om vervolgens om te keren. De politie wilde daarop het voertuig controleren. Het voertuig met gedoofde lichten reed slingerend en met verhoogde snelheid door de straten, alsof de bestuurder het voertuig onvoldoende onder controle had. Op de Piet Slagerstraat botste het voertuig tegen een aldaar geparkeerde personenauto. Deze liep onder meer flinke schade op aan de achterzijde. Ondanks de botsing reed het voertuig door en vloog in de Jan Sluytersstraat uit de bocht. Kort hierna konden de inzittenden worden aangehouden.

Joyriden

Uit onderzoek blijkt dat ze ongevraagd de autosleutels hadden weggenomen en zijn gaan joyriden, terwijl de ouders van de 13-jarige lagen te slapen. Beide wagens moesten vanwege de schade worden getakeld. De gedupeerde van de geparkeerde auto die schade opliep heeft inmiddels aangifte gedaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):