donderdag, 16. april 2015 - 14:32 Update: 17-04-2015 9:21

Minister President opent 59ste AutoRai

Minister President opent 59ste AutoRai
Foto: fbf
Amsterdam

Minister-president Rutte opende donderdag 16 april in Amsterdam de AutoRAI 2015. Hij kwam aanrijden in een oude Porsche 911 Targa van de voormalige Algemene Verkeersdienst van de Rijkspolitie.

Voorafgaand aan de openingshandeling hield hij een toespraak, waarin hij aangaf dat Nederland baat heeft bij een sterke auto-industrie. Op het moment werken bij de 6.000 autodealers zo’n 55.000 mensen. Nog eens 45.000 werknemers zijn in dienst bij de ongeveer 300 bedrijven die auto’s of auto-onderdelen maken. Daarnaast wordt door automakers over de hele wereld gebruik gemaakt van onderdelen van Nederlandse toeleveranciers.  

49 merken, ruim 500 auto’s

AutoRAI 2015 is completer dan de voorgaande edities. Maar liefst 49 merken staan op stands gepresenteerd. Gecombineerd met de auto’s op mediastands, AutoRAI Klassiek en het Buitenpark een totaal geeft van ruim 500 glimmende auto’s.

Primeurs

Niet minder dan vier wereldprimeurs, drie Europese en 84 Nederlandse primeurs zorgen ervoor dat er heel veel nieuws te zien is. Bijna ieder merk heeft een nieuw model of een nieuwe versie en velen laten ook een concept-car zien, wat vaak de auto’s van de nabije toekomst zijn.

AutoRAI Klassiek

Een hal is speciaal gereserveerd voor ‘oude’ auto’s, opgedeeld in decennia. Iedere bezoeker kan zo de auto’s vinden uit zijn of haar jeugd. Bijzondere auto’s uit die tijd, maar ook de populaire modellen staan gebroederlijk naast elkaar. Zo staat er onder andere een Rolls Royce Silver Line, met een geschatte waarde van € 1,7 miljoen, maar ook de Opel Manta, Saab 99 turbo, Daf 600, Audi Quattro, Ford Mustang, Jensen FF en Volkswagen Golf 1 GTI.

InnovationLAB

​Innovatie staat in de top 3 van belangrijkste bezoekredenen van een beurs. Internationaal, maar ook op eigen bodem wordt door bedrijven en onderwijsinstellingen flink gewerkt aan veiligheid en efficiency. Op AutoRAI 2015 komen al deze nieuwe technieken samen in het speciaal ontwikkelde InnovationLAB. Nieuwe producten en diensten, maar ook inzicht in de ‘mobiliteit van de toekomst’ worden op een begrijpelijke wijze gepresenteerd. Opmerkelijke auto’s als de tweepersoons helicopterauto PAL-V, de zonne-energie aangedreven Nuna en de modulaire NOVA zijn hier te bewonderen.

Categorie:
Provincie: