vrijdag, 10. april 2015 - 14:46 Update: 10-04-2015 14:46

Minister Schippers naar openingswedstrijd Oranje op WK Voetbal Vrouwen

Minister Schippers naar openingswedstrijd Oranje op WK Voetbal Vrouwen
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Minister Edith Schippers van VWS woont op 6 juni de openingswedstrijd bij van het Nederlands vrouwenelftal op het WK Voetbal in Canada. Dit heeft het ministerie van VWS vrijdag bekendgemaakt.

In Edmonton speelt Oranje op die dag tegen Nieuw-Zeeland. Voorafgaand hieraan legt Schippers op het terrein van zorg en economische missies werkbezoeken af in Colombia, Aruba, de Verenigde Staten en Canada.

Het Nederlands vrouwenelftal doet dit jaar voor het eerst mee aan een Wereldkampioenschap Voetbal. Het toernooi vindt plaats van 6 juni tot en met 5 juli; Oranje is ingedeeld in een poule met Nieuw-Zeeland, China en gastland Canada. Schippers: “De kwalificatie voor het WK was een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Komende zomer staat heel Nederland achter de Oranjeleeuwinnen. Namens het kabinet wil ik het elftal in de eerste wedstrijd ondersteunen op weg naar nog meer succes.”

Met het bijwonen van Nederland - Nieuw-Zeeland sluit Schippers een bezoek aan Noord- en Zuid-Amerika af. Op Aruba woont Schippers op verzoek van de Tweede Kamer een congres bij waarop de vier Koninkrijkslanden (Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten) tot nadere afstemming en samenwerking op het gebied van zorg willen komen. In Colombia laat zij zich voorafgaand hieraan nader informeren over de gezondheidszorg, dit omdat een groot deel van de (complexere) zorg voor inwoners van Caribisch Nederland in dat land wordt ingekocht.

Provincie:
Tag(s):