woensdag, 11. maart 2015 - 11:36 Update: 11-03-2015 11:40

Misstanden bij hobbyboer. Alle dieren in beslag genomen.

Misstanden bij hobbyboer. Alle dieren in beslag genomen.
Foto: SXC
Goirle

Tijdens een controle van de dierenpolitie in samenwerking met de wijkagenten, Handhavers van de gemeente Goirle en medewerkers van de Landelijke Inspectie Dienst (LID) zijn dinsdag 10 maart 2015 misstanden bij een hobbyboer geconstateerd.

Er werden daarom drie ezels, twee geiten, een zwijn en vier biggetjes in beslag genomen.

De opsporingsambtenaren stelden een nacontrole in bij een hobbyboer omdat dieren van hem regelmatig uitbreken en dan het verkeer op een doorgaande weg in gevaar brengen. Tijdens een eerder onderzoek werd de 70-jarige eigenaar gewaarschuwd om de omheining te repareren. Ook werden verbeterpunten aangereikt met betrekking tot de verzorging van de dieren en moesten de beesten gemerkt worden.

Situatie niet verbeterd

Tijdens de controle bleek gisteren dat de situatie niet verbeterd was. In een stal werden twee dode schapen aangetroffen. Dit waren twee van de beesten die net als de ezels regelmatig uitbraken. Hierop werden door de LID alle dieren in beslag genomen. Een volwassen zwijn dat ontsnapte en omstanders aanviel werd door een jachtopzichter in een aangrenzend weiland doodgeschoten. Er wordt door de LID en Dierenpolitie een nader onderzoek ingesteld.

Provincie:
Tag(s):