woensdag, 18. februari 2015 - 7:59 Update: 18-02-2015 8:25

Mistige woensdagochtend met relatief weinig files

Mistige woensdagochtend met relatief weinig files
Foto: fbf

Verkeer moet behalve in de Randstad woensdagochtend rekening houden met (dichte) mist. Vooral landinwaarts is het zicht momenteel beroerd. Op sommige plaatsen kan je niet verder kijken dan 60 meter. Dat betekent moeizame omstandigheden voor automobilisten. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Het KMNI geeft code geel af voor alle provincies behalve voor de drie kustprovincies (Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland).

Spitsstroken in vrijwel het hele land blijven afgesloten door de mist. Alleen in Noord-Holland, waar de mist momenteel nog erg meevalt, zijn de extra rijstroken wel open voor het verkeer. Grote hinder levert de mist nog niet op. Het is deze week wat rustiger op de weg door de carnavalsvakantie in het zuiden. Daardoor is ook het verkeersaanbod in de Randstad en het midden van het land wat lager.

De verwachting is dat de mist pas in de tweede helft van de ochtend opgelost is. De VID raadt weggebruikers aan de rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden. Hoewel het op veel plaatsen vriest valt het met de gladheid mee. Rijkswaterstaat heeft afgelopen nacht gestrooid. Lokaal blijft het echter oppassen.

Update 06:56 uur

Utrecht, Arnhem, Barneveld en in Limburg zijn de spitsstroken dicht door de mist. In Zuid- en Noord-Holland zijn de extra rijstroken wel open.
Een ongeval op de A12 richting Utrecht zorgt voor lange files ten noorden van Arnhem. Ook op de A50 staat het vast. Het is niet bekend of het ongeval mistgerelateerd is.

Update 07:21 uur

Door het lage verkeersaanbod en het feit dat de mist de Randstad niet aandoet valt het qua files momenteel alleszins mee.

Provincie:
Tag(s):