maandag, 26. januari 2015 - 21:35 Update: 27-01-2015 9:04

'Mogelijk 10.000 ontslagen bij IBM'

Mogelijk meer dan 10.000 banen op de tocht bij IBM
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

IBM werkt aan een van haar grootste reorganisaties. Daarbij gaan mogelijk meer dan 10.000 banen verdwijnen, zo meldt Techcrunch op basis van bronnen rondom de reorganisatieplannen van de IBM.

Volgens journalist Robert Cringely van zakenblad Forbes stelt dat ruim een op de vier IBM-werknemers deze week een telefoontje van zijn of haar leidinggevende kan verwachten. Al eind volgende maand moeten de ontslagen medewerkers al zijn vertrokken. 

Het Amerikaanse computerbedrijf spreekt de berichten over het massaontslag tegen tegenover persbureau Reuters. Volgens IBM moet er wel worden uitgegaan van ''enkele duizenden banen die gaan verdwijnen''.  

De reorganisatie moet IBM in staat stellen zich te herstellen. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de dienstverlening in de cloud, bijvoorbeeld met software die via internet wordt geleverd.

Een officiële bevestiging ontbreekt nog. IBM was niet bereikbaar voor commentaar. Het computerbedrijf is ook in Nederland actief. Bij IBM Nederland werken meer dan duizend mensen. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam.

IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. IBM heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken

Categorie:
Provincie:
Tag(s):