dinsdag, 21. april 2015 - 16:21 Update: 21-04-2015 16:25

Mogelijk acties ambulancemedewerkers

Mogelijk acties ambulancemedewerkers
Foto: MV
Zwolle

De vakbonden FNV en CNV hebben Ambulancezorg Nederland, AZN, vandaag een ultimatum gesteld na het vastlopen van de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De ambulancemedewerkers vinden de voorstellen van de werkgever schofferend.

 Naast een fatsoenlijk loon, eisen ze in het ultimatum dat de werkomstandigheden snel worden aangepakt. Zoals oudere werknemers niet langer verplicht stellen om nachtdiensten te draaien en de aanpak van agressie en de hoge werkdruk waar ambulancemedewerkers dagelijks mee te maken hebben. Het ultimatum loop af op 28 april, 12.00 uur.

Acties

Als de AZN niet voor 28 april, 12.00 uur de eisen van het ultimatum inwilligt, volgen er landelijke en regionale acties in verschillende vormen. Landelijk houden alle  ambulancemedewerkers zich dan strikt aan hun werktijden: ze voeren geen overwerk meer uit, werken geen extra diensten meer en dwingen hun pauzes af. Immers alle overwerkuren en extra diensten verhogen onnodig de werkdruk. Daarnaast handelen ze de ritformulieren schriftelijk af. De directies eisen nu direct na een rit met de ambulance een digitaal formulier, zodat zij direct kunnen factureren. Maar ook dit levert extra werkdruk op. Aan die werkdruk geven de ambulancemedewerkers tijdens de acties dus geen gehoor meer. Daarnaast worden per regio nog speciale acties voorbereid.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):