dinsdag, 3. maart 2015 - 10:47

Mogelijke doorbraak in onderzoek naar vermoorde man Biesbosch

foto van recherche | fbf
Foto: fbf
Werkendam

Het stoffelijk overschot dat op dinsdag 14 januari 2014 werd aangetroffen in het poldergebied de Kroon in de Biesbosch is na intensief tactisch en forensisch onderzoek geïdentificeerd.

Het gaat om een destijds 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. Eerder werd al vastgesteld dat de man door misdrijf om het leven was gebracht. Het rechercheteam heeft zijn gangen in Nederland nagegaan. Vandaag is gestart met een uitgebreid onderzoek in twee woningen in respectievelijk Veen en Andel waar gezocht wordt naar sporen en aanwijzingen.

Uitgebreid onderzoek

Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 meldde een wandelaar dat hij vermoedelijk een deel van een lichaam had gevonden. De politie zette de omgeving af. Vervolgens verrichtten rechercheurs van Forensisch Technisch Onderzoek een uitgebreid sporenonderzoek op en rond de vindplaats. Zij kregen daarbij op de locatie ondersteuning van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd.

Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf om het leven was gebracht. Aan de hand van onder meer digitale gezichtsreconstructie in het buitenland en ander onderzoek werd zijn identiteit vastgesteld. Het gaat om een 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. De nabestaanden zijn door het rechercheteam geïnformeerd.

Onderzoek

Er wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in een woning in Veen en een woning in Andel. Dit onderzoek gaat mogelijk meerdere dagen duren.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):