zondag, 19. april 2015 - 15:20 Update: 19-04-2015 20:56

Moszkowicz volgens Van Klaveren prima leider voor VNL

Foto van Binnenhof | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hilversum

VNL-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat oud-advocaat Bram Moszkowicz een prima leider van de politieke partij VNL zou kunnen zijn.

Volgens Van Klaveren zijn kenmerken van een goede partijleider van VNL dat deze de uitgangspunten van de partij onderschrijft, dat hij welbespraakt is en dat hij het klassiek-liberale gedachtegoed goed kan vertegenwoordigen.

Van Klaveren wilde niet bevestigen dat de partij Moszkowicz naar voren schuift als lijsttrekker, hoewel er op het Binnenhof wel geruchten gaan dat Moszkowicz dinsdag door VNL zal worden voorgesteld als nieuwe lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen.

VNL,  partij Voor Nederland, is een afsplitsing van de PVV en wordt gevormd door de oud-PVV-Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren.

Eerder dit jaar liet Moszkowicz doorschemeren dat hij zijn carrière mogelijk in de politiek gaat voortzetten. Twee jaar geleden werd hij definitief door het Hof van Discipline uit de advocatuur gezet. Sindsdien mag hij dat  vak niet meer uitoefenen.

Provincie: