zondag, 26. april 2015 - 17:06 Update: 26-04-2015 18:22

Motorrijder overleden na vlucht voor politie

Motorrijder overleden na ongeval in Rijswijk
Foto: Archief EHF
Rijswijk

De 18-jarige motorrijder uit Den Haag die vrijdag 24 april om 19.15 uur op de kruising van de Burgemeester Elsenlaan met de Limpergstraat bij een ongeval zwaargewond raakte is overleden. Het slachtoffer werd opgenomen op de intensieve care van een ziekenhuis in Den Haag waar hij zondagmiddag aan zijn verwondingen bezweek.

Omdat het slachtoffer vermoedelijk op de vlucht was voor de politie is het onderzoek in handen van de Rijksrecherche en zijn zij op zoek naar getuigen.

De motorrijder maakte deel uit van een groepje van vier jongeren die in de nabijheid van het NS Station in Rijswijk nabij het Generaal Eisenhouwerplein opvielen door hun rijgedrag. Een politie-eenheid en een motoragent zag het groepje rijden nabij de Volmerlaan. Bij het zien van de politie ging het viertal er direct vandoor. Een van hen kwam daarbij ter hoogte van de Volmerlaan met de Visseringlaan ten val. De bestuurder overeind te komen en reed weg via de Visseringlaan, Veraartlaan die overgaat in de Burgemeester Elsenlaan. De man reed met een enorme snelheid en de motoragent zag dat ter hoogte van de Limpergstraat de man de macht over zijn stuur verloor en hard ten val kwam. Hij raakte daarbij ondermeer een verkeerslichteninstallatie. Het slachtoffer raakte bij dit ongeval zeer zwaargewond. Een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse en verleende de 1e spoedeisende hulp. Daarna werd hij vervoerd naar een ziekenhuis in Den Haag waar hij zondagmiddag aan zijn verwondingen bezweek.

Onderzoek Rijksrecherche

Omdat het 18-jarige slachtoffer vermoedelijk op de vlucht was voor de politie heeft de hoofdofficier van justitie besloten het onderzoek in handen te geven van de Rijksrecherche. Zij hebben behoefte aan meer informatie. Kort voor of na het ongeval zou een donkerkleurige personenauto bij het ongeval aanwezig zijn geweest. De bestuurder daarvan en zijn auto zijn niet bekend en deze bestuurder wordt opgeroepen zich te melden. Uiteraard is de Rijksrecherche op zoek naar andere personen die informatie hebben over het tragische ongeval. De drie andere motorrijders zijn niet meer gestopt en doorgereden in onbekende richting. Ook zij worden verzocht zich te melden.

Provincie:
Blik op 112: