woensdag, 22. april 2015 - 11:18 Update: 22-04-2015 13:48

Na ING nu ook uitzendkrachten weg bij Nationale Nederlanden

Na ING nu ook uitzendkrachten weg bij Nationale Nederlanden
Foto: fbf
Amsterdam

Net als ING eerder deze maand stuurt nu ook Nationale Nederlanden vooruitlopend op de nieuwe wet trouwe uitzendkrachten weg. Dit schrijft de Volkskrant woensdag op basis van een intern memo dat in bezit is van de krant.

De nieuwe wet, die per 1 juli ingaat, moet juist meer zekerheid geven, maar uitzendkrachten bij Nationale Nederlanden laten weten dat hun contract niet wordt verlengd, zodat ze geen vaste aanstelling zullen krijgen. Er zijn uitzendkrachten die al tien jaar voor het bedrijf werken, door tussentijds te switchen naar een ander uitzendbureau. Maar per 1 juli is deze draaideurconsructie verboden.

Flexibele krachten krijgen door de wet eerder recht op een vaste aanstelling en er komt een transitievergoeding na twee jaar. Maar door de contracten niet te verlengen hoopt Nationale Nederland de ontslagvergoeding te vermijden.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt in de krant: 'De nieuwe wet eist een cultuurverandering bij werkgevers' En zijn woordwoerder stelt: 'Nu de wet bijna van kracht wordt, zien we helaas ook werkgevers die hun verantwoordelijkheid willen ontlopen. We roepen werkgevers op te kiezen voor goed werkgeverschap en kwaliteit van werk.'