donderdag, 26. maart 2015 - 22:38 Update: 26-03-2015 23:23

Na ramp met toestel GermanWings passen veel maatschappijen cockpitregels aan

Na ramp met toestel GermanWings passen veel maatschappijen cockpitregels aan
Foto: German Wings

Nadat het Franse Openbaar Ministerie (OM) donderdagmiddag bekendmaakte dat de copiloot van het neergestorte toestel van GermanWings de gezagvoerder had buitengesloten, hebben Duitse luchtvaartmaatschappijen besloten hun cockpitbeleid aan te passen.

Nu blijkt dat de copiloot waarschijnlijk het vliegtuig doelbewust heeft laten neerstorten, willen de maatschappijen dat er te allen tijde twee mensen in de cockpit aanwezig zijn. Dit laat de Duitse luchtvaartorganisatie BDL aan persbureau DPA weten.

Ook diverse andere Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag besloten de regels voor de bezetting van de cockpit tijdens de vlucht aan te passen. Zo mag bij Norwegian, easyJet en Air Berlin niemand meer alleen in de cockpit achterblijven. Dit is een 'Amerikaanse' cockpitregel die met onmiddellijke ingang wordt ingevoerd, zo melden verschillende media donderdag.

Ook de Canadese regering verplicht de luchtvaartmaatschappijen nu te voorkomen dat er maar één persoon de cockpit zit. De KLM liet eerder vandaag weten het beleid nog niet aan te passen maar donderdagavond zei een woordvoerder dat er toch een onderzoek komt of het beleid gewijzigd moet worden. Op welke termijn een besluit volgt, kon de woordvoerder niet zeggen. 

Lees alles over:
Categorie: