vrijdag, 30. januari 2015 - 13:25 Update: 30-01-2015 15:40

NAM: twee scholen in Loppersum niet bevingbestendig

NAM: twee scholen in Loppersum niet bevingbestendig
Foto: Archief EHF
Loppersum

Twee basisscholen in het Groningse Loppersum zijn op dit moment niet bevingbestendig. Dit heeft de gemeente Loppersum vrijdag bekendgemaakt.

'Voor twee scholen in het dorp Loppersum is op basis van de inspecties van NAM geconcludeerd dat ze bouwkundig versterkt moeten worden. Het betreft OBS Prinses Beatrix/ Kids2B aan de Pomonaweg en CBS Roemte aan de Wirdumerweg', aldus de gemeente Loppersum. De ouders/verzorgers zijn op donderdagavond 29 januari door wethouder Schollema (Onderwijs) en de schoolbesturen Marenland, Noordkwartier en Kids2B ingelicht.

Wethouder B. Schollema; 'Gaswinning zorgt voor aardbevingen. Om gebouwen beter bestand te laten zijn tegen risico’s van mogelijk zwaardere aardbevingen in de toekomst wordt gewerkt aan een programma 'bouwkundig versterken'.

Tijdelijke noodgebouwen

Om de bouwkundige versterking van twee schoolgebouwen in de kern Loppersum goed te kunnen voorbereiden en uitvoeren is in overleg met de schoolbesturen Marenland en Noordkwartier besloten dat tijdelijke huisvesting nodig is. In eerste instantie zal hiervoor met alle direct betrokkenen worden bezien of het uitbreidingsplan 'Over de Wijmers' in Loppersum aan het totale programma van eisen kan voldoen.

Deze nieuwbouwlocatie is voor het dorp Loppersum de meest logische keuze in verband met de beschikbare ruimte, maar we staan open voor alternatieve ideeën. Parallel aan het traject van onderzoek en voorbereiding van bouwkundige versterking van de gebouwen zal ook de mogelijkheid van nieuwe huisvesting worden onderzocht. Beide mogelijkheden kunnen dan tegen elkaar worden afgewogen om tot de meest duurzame oplossing te komen.

Provincie: