maandag, 9. maart 2015 - 8:19 Update: 09-03-2015 9:55

Nederland kent recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Recordbedrag aan buitenlandse investeringen
Foto: Willy Smits
Den Haag

Met steun van de rijksoverheid investeerden buitenlandse ondernemers vorig jaar een recordbedrag van 3,2 miljard euro in de Nederlandse economie.

In totaal zijn er 187 nieuwe projecten gerealiseerd waaronder hoofdkantoren, productiefaciliteiten en datacentra. Deze investeringen leverden 6304 extra banen op. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), die vandaag worden gepubliceerd.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ): “Investeerders zien terecht volop mogelijkheden om in Nederland te investeren. Onze goed opgeleide beroepsbevolking, digitale infrastructuur van wereldklasse, en de aantrekkende economie werken als een magneet op investeerders. De rest van de wereld zit echter niet stil. Het is zaak om komende jaren de lat hoog te blijven leggen, zodat ons land aantrekkelijk blijft voor nieuwe bedrijvigheid.”

Minister Kamp is samen met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) verantwoordelijk voor het werk van de NFIA.