vrijdag, 6. maart 2015 - 20:41 Update: 06-03-2015 23:52

Nederlander aangehouden voor zuuraanval op vrouw in Antwerpen

zuuraanval
Foto: Politie
Parijs/Antwerpen

In Frankrijk is een Nederlander opgepakt die als dader wordt gezien van de zuuraanval op 20 februari in een Delhaizefiliaal in Antwerpen.

Daar raakte een 52-jarige schoonmaakster van een warenhuis ernstig gewond nadat ze zuur in haar gezicht kreeg gegooid. Het slachtoffer werd deze week uit een kunstmatig coma gehaald.

Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar, zo meldt het Brusselse parket in Belgische media. Het parket benadrukt dat voorlopig nog niet vaststaat dat de man die is opgepakt, ook effectief de dader is.

De verdachte werd in de nacht van 5 op 6 maart door de Franse politie tijdens een routine-wegcontrole bij Parijs gecontroleerd. In zijn auto werden elementen teruggevonden die de man kunnen linken aan de zuuraanval op het slachtoffer. Het Belgische parket heeft rechercheurs naar Frankrijk gestuurd om de verdachte verder te ondervragen.

Wapens en zuur

VTM weet te meldden dat de Franse agenten onraad roken toen ze een wapen in zijn auto zagen. Na onderzoek zouden verschillende wapens en ook zuur in de wagen zijn aangetroffen.

Categorie: