dinsdag, 28. april 2015 - 9:05 Update: 28-04-2015 15:18

Nederlands USAR reddingsteam vindt nog geen overlevenden in Nepal

aardbeving
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Kathmandu

Na aankomst in Kathmandu hebben twee reddingsgroepen van USAR.NL (Urban Search and Rescue team) op een aantal locaties in de oude stad gezocht naar overlevenden van de aardbeving die zaterdag 25 april plaatsvond.

Met speurhonden wordt gezocht naar overlevenden. Er is gezocht bij een ingestort hotel in de stad Kathmandu en een woonhuis. Bij deze eerste inzetten zijn helaas geen overlevenden aangetroffen. De arts van team USAR.NL heeft medische assistentie verricht en onder andere een snijwond van een teamlid van een ander USAR team gehecht. Tevens heeft hij een bezoek gebracht aan een gewonde Nederlandse toerist in een plaatselijk ziekenhuis.

Vandaag worden de inzetgebieden voor team USAR.NL verder bepaald in overleg met de Nepalese autoriteiten. Op het basiskamp van USAR.NL wordt de coördinatie van het zoek- en reddingswerk ondergebracht. Het USAR.NL team levert daaraan een substantiële bijdrage. Ook draagt USAR.NL op het vliegveld bij aan de ontvangst en begeleiding van nieuw binnenkomende hulpgoederen en eenheden. Zondagavond 26 april vertrok het USAR.NL team met een vlucht van de Koninklijke Luchtmacht naar Kathmandu. Het USAR.NL team bestaat uit 62 USAR leden, 8 honden en 14 ton aan materieel. USAR.NL heeft haar basiskamp opgezet nabij het vliegveld van Kathmandu en werkt vanaf deze locatie in ploegendienst 24 uur per etmaal door. 

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):