maandag, 18. mei 2015 - 15:55 Update: 18-05-2015 16:04

Nederlandse chemiesector behaalt positief eerste kwartaal

Nederlandse chemiesector behaalt positief eerste kwartaal
Foto: MV
Den Haag

Voor de Nederlandse chemische industrie is het eerste kwartaal van 2015 goed verlopen. Dit meldt de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) maandagmiddag.

‘De productie is met ruim 4 procent toegenomen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Ook de export is licht gestegen. De chemiebedrijven profiteren hiermee van de lage olieprijs en de gunstige dollar-eurokoers’, aldus de VNCI

Veel chemiebedrijven benutten de gunstige marktomstandigheden vooral om nieuwe producten te ontwikkelen, nieuwe markten aan te boren en in de productie-installaties te investeren. De ondernemingen geven hiermee blijk van hun inspanningen om hun marktpositie structureel te verbeteren.

Bevredigend

Bijkomend lichtpunt is dat buitenlandse investeerders in 2014, mede door inspanningen van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), 17 investeringsprojecten hebben aangekondigd voor de chemische industrie. Deze investeringen vertegenwoordigen een totale waarde van 275 miljoen euro en bijna duizend banen.

Provincie:
Tag(s):