vrijdag, 1. mei 2015 - 18:09 Update: 02-05-2015 10:02

Nederlandse voetbalbond wil dat OM onderzoek doet naar Paul R.

KNVB wil OM-onderzoek naar matchfixer Paul R.
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB heeft er genoeg van. De Nederlandse voetbalbond wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek gaat doen naar Paul R..

Onze landgenoot werd afgelopen donderdag voor de rechtbank van Bochum ondanks een bekentenis vrijgesproken van matchfixing. De reden was niet dat hij onschuldig is, verre van dat. De Noordwijker heeft zijn strafbare feiten in Nederland met Nederlandse wedstrijden gepleegd. Daarom is zijn proces een strafzaak voor het Nederlandse OM, besliste de rechter.

De KNVB eist nu actie. "Deze zaak is te belangrijk om te stranden in een juridisch moeras", reageert operationeel directeur Gijs de Jong tegenover het ANP. "Nederlandse wedstrijden en een Nederlandse scheidsrechter zijn genoemd en wij vinden dat de onderste steen boven moet komen. Het gaat hier om betrouwbaarheid van competities waar jaarlijks miljoenen mensen plezier aan beleven. Zij hebben recht op duidelijkheid."

Tegen 'Rooi Paul', zoals de bijnaam van de bekende Nederlandse matchfixer luidt, was bij onze oosterburen een celstraf van twee jaar voorwaardelijk geëist, nadat hij schuld had bekend en medewerking aan justitie verleende. De beroepsgokker stond in Bochum terecht wegens betrokkenheid bij matchfixing bij Duitse wedstrijden.

Categorie:
Provincie: