maandag, 9. februari 2015 - 19:50

Negende aanhouding in onderzoek dodelijk steekincident

foto van recherche | fbf
Foto: fbf
Almelo

In het onderzoek naar het dodelijke steekincident dat plaatsvond in een woning aan de Sluitersveldssingel in Almelo, is maandagochtend 9 februari opnieuw een aanhouding verricht.

Een 26-jarige man uit Almelo is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident. Sindsdien zijn tot vandaag acht personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

Naast de vandaag aangehouden man zitten er drie verdachten op dit moment nog vast; mannen uit Almelo van 20, 40 en 44 jaar oud.

Vechtpartij

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Bij het steekincident raakten vier personen gewond. Één van hen, de 45-jarige Almeloër, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn na behandeling en ontslag aangehouden.

TGO

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel. Dit onderzoek is nog in volle gang.

Provincie: