dinsdag, 12. mei 2015 - 12:19

Nepagenten overvallen vrouw in Zaandam

Foto van agent op fiets op grasveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zaandam

Een 34-jarige vrouw uit Zaandam is maandagnacht rond 02.35 uur op het Poelenburg in Zaandam overvallen door drie mannen gekleed in het oude politie-uniform.

Het slachtoffer werd ter hoogte van de Wachterstraat aangesproken door een man die haar om een sigaret vroeg. Bij de man stonden nog twee mannen. Alle drie waren de mannen gekleed in het oude politie-uniform. Twee verdachten hadden een zwarte bivakmuts over het hoofd, de man die om de sigaret vroeg niet.

De drie mannen waren gekleed in het oude uniform van de politie: wit overhemd met lange mouwen en aan beide kanten van de mouwen het politielogo. De verdachten droegen allemaal de donker blauwe broek van het oude politie-uniform. Het slachtoffer werd bestolen van haar tas. Na de straatroof zijn de drie verdachten gevlucht richting de bushalte van het Weerpad. Ondanks een zoekactie zijn de drie nep-agenten niet gevonden.

Uniform politie

De politie wil benadrukken dat het oude uniform niet meer op straat wordt gedragen. Medewerkers die zich op straat bevinden dragen het nieuwe 'donkerblauwe met felgele strepen' uniform. Medewerkers die uitsluitend in politiebureaus werken, zoals het baliepersoneel en arrestantenverzorgers, dragen nog wel het oude politie-uniform. Ook wordt dit oud-uniform gedragen tijdens officiële gelegenheden, als 'net pak'.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):