vrijdag, 20. februari 2015 - 19:23 Update: 20-02-2015 20:13

Nieuwe beschuldigingen in zaak VVD-Kamerlid Mark Verheijen

Nieuwe beschuldigingen in zaak VVD-Kamerlid Mark Verheijen
Venlo

Er zijn opnieuw beschuldigingen aan het adres van VVD-politicus Mark Verheijen naar buiten gebracht. Weekblad Elsevier bericht dat Verheijen, toen hij nog gedeputeerde was, heeft geprobeerd ondernemer Wout Heijmans, eigenaar van horecabedrijf Taurus, te beschadigen.

Volgens het weekblad zou Verheijen twee Venlose VVD-raadsleden hebben bewerkt om in de raadszaal te vertellen dat Heijmans banden onderhield met de plaatselijke drugsmaffia en dat Heijmans zijn bouwplannen financierde met crimineel geld, zo schrijft het weekblad.

Dit zou gebeurd zijn in de tijd dat Verheijen ook al ruim 10.000 euro aannam van projectontwikkelaar Piet van Pol, die terecht staat voor corruptie. Het is de zoveelste beschuldiging richting Verheijen, die Van Pol op meerdere manieren van dienst zou zijn geweest, onder meer door hem voor te trekken bij de bouw van een bioscoop. Heijmans wilde ook een bioscoop bouwen, maar dan in Velden. Van Pol in de Venlose binnenstad. Van Pol kreeg toestemming voor de bouw.

Richard Wagemans spreekt in het weekblad over 'een ernstige vorm van smaad, die er alleen maar op was gericht een extra Bibob-onderzoek uit te lokken en de bouwvergunning voor Heijmans te vertragen. Verheijen had de hand in deze beschuldigingen. Hij zat in de zak van Van Pol. Hij spande ook samen met zijn opvolger in Venlo, VVD-wethouder Twan Beurskens.'

 

 

 

 

 

Provincie: