vrijdag, 23. januari 2015 - 18:06 Update: 23-01-2015 20:32

Nieuwe MH17-missie naar Charkov

Nieuwe MH17-missie naar Charkov
Foto: Still Youtube
Charkov/Den Haag

Een klein team van de MH17 missie met medewerkers van Defensie vertrekt eind volgende week naar het Oekraïense Charkov. 'Doel van de reis is de huidige stand van zaken persoonlijk te bespreken met de lokale autoriteiten en zelf te kijken of er nog persoonlijke bezittingen van slachtoffers zijn ingeleverd', meldt het ministerie van Veiligheid en justitie vrijdagavond.

Als de veiligheidssituatie het toelaat gaat het team ook naar de crash site om een nog kleine hoeveelheid stoffelijke resten op te halen. Mocht dit lukken, dan komen die naar verwachting op zaterdag 7 februari naar Nederland. Hierbij wordt hetzelfde ceremonieel in acht genomen als bij eerdere terugkeer van stoffelijke resten.

In Charkov zijn wrakstukken veiliggesteld die de Onderzoeksraad voor Veiligheid niet direct nodig had voor het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Vanwege vorst en de sneeuw, die eventueel nog aanwezige stoffelijke resten aan het oog onttrekt, is de Nederlandse aanwezigheid in Charkov voorlopig beëindigd. Zodra de weersomstandigheden en de veiligheidssituatie het mogelijk maken, wordt direct teruggekeerd.

Lees alles over:
Categorie: